Oul in bucate

ouaculegumesicartofitaranesti

Ouă cu legume și cartofi țărănești

Cartofi țărănești, legume și ouă, toate într-un fel de mâncare ce te face să te lingi pe degete.

Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 25-30 minute

Se servește: ca atare

Ingrediente:

6 ouă, 1/2 ceașcă de ceapă tocată, 1 linguriță de ulei, 1/4 de ceașcă de apă, 2 lingurițe de vegeta, 2 cești de morcovi tocați mărunt, 2 cești de cartofi tăiați cubulețe, 2 cești de dovlecei tocați mărunt, 1-1/2 linguriță de mărar uscat

Mod de preparare:

Puneți ceapa la călit în ulei într-o tigaie de teflon, la temperatură medie, și căliți-o în jur de 3-5 minute. Adăugați apă și praful de vegeta, amestecând până aceasta se dizolvă în apă. Adăugați morcovii, cartofii, dovleceii și mărarul, apoi amestecați bine.

Gătiți, cu capacul pus, la temperatură medie, timp de zece minute. Apăsați cu spatele unei linguri în amestecul de legume. Spargeți ouăle și puneți-le în fiecare spațiu creat. Continuați să gătiți, cu capacul pus, la temperatură medie, până se îngroașă ouăle, timp de 10 minute.