Oul in bucate

inghetatacuvanilie

Înghețată cu vanilie și cremă de ouă și lapte

Înghețata de vanilie este potrivită pentru zilele de vară, servită alături de fructe proaspete, cu un strop de ciocolată sau frișcă.

Timp de pregătire: 90 minute
Timp de gătire: 15 minute

Se servește: ca atare

Ingrediente:

Pentru cremă: 6 ouă, 3/4 dintr-o ceașcă de zahăr, 2-3 linguri de miere, 1/4 linguriță de sare, 2 căni de lapte; Pentru înghețată: 2 cești de frișcă, 1 lingură de vanilie

Mod de preparare:

Crema se pregătește astfel: se bat ouăle cu zahărul, mierea și sarea într-un vas până se amestecă, apoi se adaugă laptele. Gătiți la foc mic, amestecând constant, până compoziția este destul de groasă cât să se lipească puțin de lingură, timp de 15 minute. Nu o lăsați să dea în clocot și, după ce e gata, luați-o de pe aragaz.

Ca să se răcească repede, puneți oala într-o oală mai mare cu apă de la gheață. Amestecați ușor, din când în când, pentru a grăbi răcirea. Puneți o folie peste suprafața oalei și mai lăsați să se răcească. După ce s-a răcit, puneți compoziția la frigider pentru cel puțin o oră.

Mai departe va trebui să turnați crema răcită, frișca și vanilia într-un vas pe care îl veți băga la congelator până tot conținutul se întărește.