Oul in bucate

shutterstock_95285659

Ecler cu cremă de vanilie

Eclerul este una din cele mai populare și delicioase prăjituri.

Timp de pregătire: 20 minute
Timp de gătire: 40 minute

Se servește: ca atare

Ingrediente:

Pentru cremă: 4 ouă, 270g zahăr tos, 200g făină, 750ml lapte, 5 pliculețe de vanilie

Pentru aluat: 6 ouă, 500ml apă, 250g unt, 50g zahăr tos, 360g făină, un praf de sare

Mod de preparare:

Pentru cremă, se sparg ouăle și se bat într-un castron, după care se adaugă zahărul tos, zahărul vanilinat și se bate compoziția în continuare. După asta se adaugă făina, amestecând în continuare, și turnați și laptele, amestecând până se omogenizează tot.

Se ia vasul și se pune într-o cratiță cu apă, pe care o punem la fiert timp de 15 minute sau până se îngroașă compoziția.

Pentru aluat, puneți apă într-o cratiță, apoi untul necesar și lăsați-l pe foc până se topește untul, după care adăugați zahăr tos, sare și continuați să amestecați până se dizolvă zahărul.

Luați vasul de pe foc și adăugați toată făina, amestecând repede cu o lingură, până se formează un aluat tare. Îl lăsați să se răcească la temperatura camerei și adăugați ouăle, amestecând după fiecare ou, până se înglobează în aluat. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, puneți (cu o lingură) din aluatul pe care l-ați pregătit. Aveți grijă ca bilele de cocă să fie la distanță una de alta.

Puneți tava în cuptorul preîncălzit și lăsați la copt 25-30 de minute până încep să se rumenească. După ce s-au copt, le scoateți și le lăsați să se răcească. În momentul în care s-au răcit complet, le puteți umple cu crema.