Oul in bucate

shutterstock_78361798

Ouă umplute cu șuncă și pate de ficat

O rețetă ușor și rapid de pregătit, perfectă pentru diminețile în care vrei ceva gustos cu care să-ți delectezi familia. Rețeta este pentru 4-6 ouă.

Timp de pregătire: 5-10 minute
Timp de gătire: 5 minute

Se servește: ca atare

Ingrediente:

4-6 ouă, 50 g de pate de ficat, 50 g de șuncă de Praga, 50 g de smântână, sare, piper

Mod de preparare:

Ouăle se fierb tari, după care se decojesc și se lasă la răcit pentru câteva minute. După ce s-au răcit, le tăiați în jumătate, pe lungime, și scoateți gălbenușurile, pe care le zdrobiți cu o furculiță. Amestecați gălbenușurile cu smântâna și pateul, apoi adăugați șunca tăiată și presărați sare și piper peste compoziție. După ce amestecați totul, luați cu o lingură din compoziția obținută și adaugați-o în jumătățile de ou. Peste acestea puteți presăra pătrunjel tocat pentru o aromă aparte.