Oul in bucate

shutterstock_109943375

Ouă ochiuri

Una din cele mai simple rețete, dar și una al cărei rezultat poate fi transformat într-un ingredient pentru gustări mai complexe, este cea pentru ouă ochiuri.

Timp de pregătire: 1 minut
Timp de gătire: 5 minute

Se servește: ca atare sau în combinație cu alte preparate

Ingrediente:

Ouă, ulei sau unt, sare, piper măcinat

Mod de preparare:

Se încălzește uleiul într-o tigaie. Pentru a pregăti ușor ouăle, este indicat să fie mai mult ulei în tigaie. Astfel, ouăle nu se vor lipi de tigaie și prepararea lor va fi mult mai ușoară. Se lasă până se leagă, apoi se apleacă tigaia și, folosind o lingură, se ia din uleiul fierbinte și se toarnă peste ouă, astfel încât albușul oului să se întărească și pe partea de sus.

După puțin timp, se stinge focul și se presară sare și piper măcinat, după gust, apoi se scot ochiurile din tigaie.