Oul in bucate

shutterstock_82425886

Tăiței cu ouă și asparagus

Un fel de mâncare rapid, pentru momentele în care vrei să încerci ceva gustos și ușor de pregătit pentru prânz.

Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 15 minute

Se servește: ca atare

Ingrediente:

1 pachet de tăiței instant, 2 lingurițe de ulei, o ceașcă de asparagus tocat, 2 lingurițe de susan, o cană de ciuperci tocate, 3 ouă, ¼ de cană de lapte

Mod de preparare:

Pregătiți tăițeii după indicațiile de pe pungă și apoi scurgeți apa.

Încălziți uleiul într-o tigaie de teflon, la foc mediu, până se încinge uleiul. Adăugați asparagusul și susanul și prăjiți până se frăgejește asparagusul. În tot acest timp, amestecați conținutul cu o lingură. După 3-4 minute, adăugați ciupercile și lăsați-le la prăjit timp de 1 minut – două. Adăugați tăițeii în tigaie, amestecând din când în când, lăsând totul să se prăjească încă un minut sau două.

Spargeți ouăle și amestecați-le într-un vas cu laptele. Bateți ouăle cu laptele până când se omogenizează amestecul, apoi turnați în tigaie. Când amestecul de ouă cu lapte începe să se întărească, amestecați conținutul ușor. Gătiți până când ouăle s-au întărit complet și nu mai rămâne amestecul lichid.