Oul in bucate

shutterstock_88488628

Ruladă cu legume și ouă

Rulada cu legume și ouă îți delectează gustul în timpul mesei de prânz.

Timp de pregătire: 10-15 minute
Timp de gătire: 30-35 minute

Se servește: ca atare

Ingrediente:

4 ouă, 3 ardei capia, 3 morcovi, mărar, 8 felii de pulpă de porc, o căpățână de usturoi, boia iute, cimbru, oregano, 4 linguri de ulei, 400 ml de vin alb, sare, piper

Mod de preparare:

Feliile de pulpă de porc sunt bătute ca atunci când se pregătesc pentru șnițel, după care se condimentează și se lasă pentru puțin timp deoparte. Între timp se fierb morcovii și ouăle, după care se taie în patru. Cei trei ardei sunt tăiați în fâșii, iar din cățelul de usturoi se pregătește un mujdei cu ulei, pe care îl veți folosi pentru a unge carnea. După ce ungeți carnea, așezați peste fiecare felie legumele, ouăle și mărarul, apoi rulați și prindeți cu scobitori sau legați cu sfoară. Puneți rulourile într-o tavă, stropindu-le cu ulei și vin. Se bagă tava la cuptor, pe care o veți verifica din când în când, pentru a stropi rulourile cu sosul din tavă.