Oul in bucate

shutterstock_80121289

Omletă cu cartofi

Omleta cu cartofi este potrivită atât pentru prânz cât și pentru micul dejun. Se pregătește foarte rapid și trebuie neapărat încercată. Rețeta este pentru 6 porții.

Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 15 minute

Se servește: ca atare

Ingrediente:

12 ouă, 300 g cartofi, sare, piper, unt (sau ulei), ½ cană cu lapte

Mod de preparare:

Se curăță cartofii și se spală, după care se dau prin răzătoare și se sărează. Scurgeți apa lăsată de cartofi, apoi bateți ouăle cu laptele, sarea și piperul. După ce ați amestecat totul bine, adăugați cartofii și mai amestecați puțin.

Puneți untul sau uleiul la încins și, când acesta s-a încins bine, turnați compoziția în tigaie. Se lasă la gătit în jur de 10 minute, întorcând omleta pe ambele părți.