Puișorii
Partenerii noștri sunt atenți ca ouăle din care ies puișorii să vină de la părinți harnici, să fie clocite în stația de incubație “ca la carte”, astfel încât puii să fie zdraveni și plini de viață când ies din ouă. În tot acest timp, la ferma noastră din Râșnov, se fac pregătirile pentru a primi viitoarele puicuțe, unde vor crește timp de 16 săptămâni. Mașinile cu care sunt aduși puii vin direct la ferma noastră, din țara de origine a furnizorului. Acestea lucesc de curățenie, iar interiorul lor este gândit în așa fel încât puii să fie transportați la o temperatură optimă, în siguranță, cu toate condițiile necesare.
Puicuțele
Odată ajunse la Râșnov, puicuțele au tot timpul să se acomodeze la noul mediu, unde primesc mâncare pe gustul lor, apă proaspătă și asistență veterinară 24 de ore din 24. Ele sunt vaccinate conform unui plan bine stabilit, astfel încât să se elimine aproape în întregime posibilitatea ca ele să se îmbolnăvească. La 16-17 săptămâni, puicuțele merg în ferma mare, alături de celelalte găini care produc deja ouă.
Găinile
Cum începe ziua unei găini când ajunge la 20 de săptămâni? Începe cu trezirea dis de dimineață, mănâncă sănătos din furajul bogat în porumb, grâu, soia, multe vitamine și minerale, beau apă proaspătă provenită din izvorul propriu și, rând pe rând, vizitează cuibarul pentru a-și face meseria. Tot aici au și unde să se culcușească, să scormone în baia de nisip sau să se odihnească, legene și sară pe stinghiuțe, ba chiar și pile pentru a-și întreține gheruțele și ciocul au la dispoziție.
Ouăle
Ouăle pleacă de la cuibar, rostogolindu-se către banda care le preia și le transportă mai departe, către un lift din capătul halei. Acesta ia ouăle și le urcă pe o altă bandă, mai mare, ce le duce în centrul de sortare.
Odată ajunse în centrul de sortare, ouăle sunt direcționate către primul segment al mașinii de sortat, unde sunt inspectate la ovoscop. Aici sunt extrase de pe bandă ouăle murdare, crăpate, sparte, deformate sau cu alte defecte. Ouăle rămase pe bandă sunt sortate, fiecare dintre ele fiind direcționate către o balanță foarte bine calibrată care, în funcție de greutatea oului, îl trimite către sectorul specific greutății sale. Așa că vom găsi ouăle în categoriile S (sub 53g), M (53-62g), L (63-72g) și XL (peste 73g). Ouăle sunt preluate automat și ambalate în caserole de 10 sau 6 bucăți sau cofraje de 30 de bucăți. Cofrajele sunt etichetate și înfoliate înainte de plecare, ajungând, împreună cu caserolele, pe paleți și apoi rapid în depozit. Aici petrec foarte puțin timp, pentru că sunt încărcate imediat în mașinile de distribuție și pleacă spre clienții noștri. Mașinile de distribuție sunt izoterme, dotate cu agregate de frig, întotdeauna curate, asigurând astfel transportul ouălor în condiții optime de igienă și siguranță.
Regalina – planuri de viitor
În viitorul apropiat, începând cu anul 2013 și continuând în 2014, Regalina va dezvolta o fermă de găini ouătoare crescute in sistem alternativ, la voliere. Se va dezvolta o nouă hală de creștere a tineretului de înlocuire în sistem alternativ (voliere), efectiv ce va fi transferat la 16 săptămâni în fermă menționată mai sus.
Lucrăm și la realizarea unui nou centru de ambalare ouă, de mare capacitate, ce va prelua producția de ouă atât de la ferma existentă, cât și de la ferma care se va construi.
Printre planurile noastre de viitor, se numără și realizarea unei fabrici de nutrețuri combinate (FNC) care va deservi atat intregul efectiv de pasari cat si livrarea de nutret combinat catre terti.