La fermă

DESPRE PRODUCĂTORPovestea NECRI SAN a început în 1994, când societatea avea ca domeniu principal de activitate creșterea puilor de carne. Toată activitatea se desfășura în cadrul fermei din Râșnov, în patru hale de producție.Rezultatele financiare excelente au adus numeroase premii societății noastre, aceasta aflându-se în topul întocmit de Camera de Comerț și Industrie Brașov, în ramura specifică activității.Din cauza lipsei unui abator propriu și a politicii agricole defectuoase a României din sectorul creșterii puiului de carne, conducerea NECRI SAN a decis să renunțe, din 2002, la creșterea puiului de carne, concentrându-și eforturile doar pe creșterea și exploatarea găinilor pentru ouă.Din anul 2005, NECRI SAN a debutat și în domeniul turistic, construind prin programul SAPARD o pensiune în Bran, aceasta aducând un profit cu mult peste cât se prognozase inițial.În anul 2008, NECRI SAN a beneficiat de un nou proiect cu finanțare europeană prin programul SAPARD, prin care a modernizat la standarde europene jumătate (două hale) din ferma de găini ouătoare. După modernizarea fermei, cele două hale au fost dotate cu baterii moderne și au fost populate cu puicuțe Isa Brown. Rezultatele nu s-au lăsat așteptate: am avut producții record și de calitate și un profit sporit față de perioada precedentă.Astfel am fost motivați să modernizăm întreaga fermă și să o aducem complet la standarde europene, printr-un nou proiect, prin care am finalizat modernizarea întregii ferme, pentru a consolida poziția societății noastre pe piață. De aceea, în perioada 2011-2012, printr-un proiect în cadrul măsurii 121 a programului FEADR, am modernizat și extins întreaga fermă: am construit o hală nouă pentru creșterea tineretului de înlocuire, un centru de sortare, marcare, ambalare și depozitare ouă și am achiziționat echipamente și utilaje de ultimă generație. Având propria flotă de distribuţie, ferma noastră din Râșnov livrează zilnic ouă proaspete în aproximativ 250 de locații din județele: Brașov, Covasna, Harghita, Prahova, Argeș, Ilfov și municipiul București, iar câțiva dintre cei mai importanți clienți ai noștri sunt: Selgros Cash&Carry, Billa România, Sergiana, Avicod, Derisan, numeroase hoteluri şi pensiuni dar şi instituţii publice.
DESPRE FERMĂOuăle nobile vin de la găini crescute în condiții boierești, bine omenite, la ferma noastră din Râșnov. Găinile, îngrijite cu mult spor și multă atenție, sunt aduse când încă sunt puișori  din rasa Lohmann Brown Classic, dar și Lohmann LSL sau Isa Brown  de la parteneri aleși cu grijă, cu o lungă tradiție, din țări ca Germania, Austria, Cehia sau Slovacia. Cum ajung puii la noi și ce se întâmpla la fermă? Descoperiți imediat.

Puișorii

Partenerii noștri sunt atenți ca ouăle din care ies puișorii să vină de la părinți harnici, să fie clocite în stația de incubație “ca la carte”, astfel încât puii să fie zdraveni și plini de viață când ies din ouă. În tot acest timp, la ferma noastră din Râșnov, se fac pregătirile pentru a primi viitoarele puicuțe, unde vor crește timp de 16 săptămâni. Mașinile cu care sunt aduși puii vin direct la ferma noastră, din țara de origine a furnizorului. Acestea lucesc de curățenie, iar interiorul lor este gândit în așa fel încât puii să fie transportați la o temperatură optimă, în siguranță, cu toate condițiile necesare.

Puicuțele

Odată ajunse la Râșnov, puicuțele au tot timpul să se acomodeze la noul mediu, unde primesc mâncare pe gustul lor, apă proaspătă și asistență veterinară 24 de ore din 24. Ele sunt vaccinate conform unui plan bine stabilit, astfel încât să se elimine aproape în întregime posibilitatea ca ele să se îmbolnăvească. La 16-17 săptămâni, puicuțele merg în ferma mare, alături de celelalte găini care produc deja ouă.

Găinile

Cum începe ziua unei găini când ajunge la 20 de săptămâni? Începe cu trezirea dis de dimineață, mănâncă sănătos din furajul bogat în porumb, grâu, soia, multe vitamine și minerale, beau apă proaspătă provenită din izvorul propriu și, rând pe rând, vizitează cuibarul pentru a-și face meseria. Tot aici au și unde să se culcușească, să scormone în baia de nisip sau să se odihnească, legene și sară pe stinghiuțe, ba chiar și pile pentru a-și întreține gheruțele și ciocul au la dispoziție.

Ouăle

Ouăle pleacă de la cuibar, rostogolindu-se către banda care le preia și le transportă mai departe, către un lift din capătul halei. Acesta ia ouăle și le urcă pe o altă bandă, mai mare, ce le duce în centrul de sortare.

Odată ajunse în centrul de sortare, ouăle sunt direcționate către primul segment al mașinii de sortat, unde sunt inspectate la ovoscop. Aici sunt extrase de pe bandă ouăle murdare, crăpate, sparte, deformate sau cu alte defecte. Ouăle rămase pe bandă sunt sortate, fiecare dintre ele fiind direcționate către o balanță foarte bine calibrată care, în funcție de greutatea oului, îl trimite către sectorul specific greutății sale. Așa că vom găsi ouăle în categoriile S (sub 53g), M (53-62g), L (63-72g) și XL (peste 73g). Ouăle sunt preluate automat și ambalate în caserole de 10 sau 6 bucăți sau cofraje de 30 de bucăți. Cofrajele sunt etichetate și înfoliate înainte de plecare, ajungând, împreună cu caserolele, pe paleți și apoi rapid în depozit. Aici petrec foarte puțin timp, pentru că sunt încărcate imediat în mașinile de distribuție și pleacă spre clienții noștri. Mașinile de distribuție sunt izoterme, dotate cu agregate de frig, întotdeauna curate, asigurând astfel transportul ouălor în condiții optime de igienă și siguranță.

Invalid rotator ID specified (path erc_80_1363266673 doesn't exist). Unable to display rotator.

Regalina – planuri de viitor

În viitorul apropiat, începând cu anul 2013 și continuând în 2014, Regalina va dezvolta o fermă de găini ouătoare crescute in sistem alternativ, la voliere. Se va dezvolta o nouă hală de creștere a tineretului de înlocuire în sistem alternativ (voliere), efectiv ce va fi transferat la 16 săptămâni în fermă menționată mai sus.

Lucrăm și la realizarea unui nou centru de ambalare ouă, de mare capacitate, ce va prelua producția de ouă atât de la ferma existentă, cât și de la ferma care se va construi.

Printre planurile noastre de viitor, se numără și realizarea unei fabrici de nutrețuri combinate (FNC) care va deservi atat intregul efectiv de pasari cat si livrarea de nutret combinat catre terti.

APARIȚII MEDIA

Automate pentru ouă în pieţele din Braşov

Automate de ouă

Automatul de ouă din Braşov

Automatul de ouă în pieţe

Regalina îşi extinde afacerile: automatele de ouă, un succes în pieţele braşovene

Automate de ouă amenajate în trei pieţe braşovene

Ouăle de la Râşnov se vând la automat

După automatele de lapte, şi cele de ouă încep să prindă la producători

O firmă din Braşov vinde ouă la automat

Cargill poultry club

Imperiul ouălor de la Râşnov

Servicii cumpărături Râşnov